top of page

Over Ons

Historie

In de zestiger jaren werd door een aantal leden van de fanfare de blaaskapel opgericht. De optredens van “De Knöllekes”, zoals het orkest zich noemde, bleven beperkt tot carnaval en de jaarlijkse feestavond van de fanfare en drumband. De leiding van het blaasorkest was in handen van W. van Osch.

Vanaf 1970 ging de blaaskapel over op het spelen van andere muziek dan carnavals- en feestmuziek. De kapel ging zich in navolging van vele andere blaaskapellen toeleggen op “Egerländer” muziek. Naar aanleiding van de muzikale verandering werden naam en kleding aangepast aan het genre en ging de kapel verder onder de naam “Die Fröhlichen Rübensammler”. Daarnaast werden oude tradities zoals het 1 mei aanblazen, in ere hersteld.

Naast de Egerländer muziek is er in de loop der tijd ook steeds meer Tsjechische muziek in het repertoire gekomen. Tegenwoordig staat de blaaskapel onder leiding van Bruno Lucassen en telt het 14 leden. Sinds ons grote 50-jarig Jubileumfeest, op 22 september 2012 te Veulen, gaat de kapel door het leven als "Die Rübensammler".

De leden van onze kapel komen uit de omliggende dorpen van Leunen. Zo hebben we leden uit o.a Horst, Oirlo, Venray, Oostrum en Veulen. Veelal zijn de leden van onze kapel in hun eigen dorp ook nog eens lid van de plaatselijke Fanfare of Harmonie. Ook maken enkele van onze leden deel uit van het Senioren Orkest Venray en Horst.

Tijdens diverse nummers die wij maken verruilen onze klarinettist Jos en onze tenorhoornblazer Henk hun instrument voor de microfoon om ook hun vocale kwaliteiten ten gehore te brengen. Ook Bruno Lucassen, onze muzikale leider voorziet de nodige nummers met zijn vocale inbreng.

Oude foto's
Begin jaren 60
Concertreis Mettendorf
Heimat-Abend Leunen
bottom of page